ZONGULDAK / ALAPLI - Merkez Ortaokulu

Kas

Öğrencilerimiz kendi hücre modellerini tasarlama fırsatı buldular. Öğrenciler hücre modellerini tasarlarken kullanacakları malzemeden yapacakları tasarıma kadar özgürdüler. Okulda gerekli öğrenmeler sağlandıktan sonra ihtiyaç duydukları malzemeleri getirdiler ve ders esnasında modellemelerini gerçekleştirdiler. Bu etkinlikteki amacımız edindikleri bilgileri görselleştirerek öğrenmeleri kalıcı hale getirmektir. Öğrencilerimiz hevesle etkinliğe katıldılar.

Kas

Etkinlikte; öğrencilerimize gökyüzünü sevdirmek daha fazla ilgi duymalarını sağlamak, gökyüzünü daha ayrıntılı tanıma ve uzayla ilgili bilimsel soru sorma becerisi sağlamak amaçlanmıştır. Öğrencilerimiz teleskobun tarihsel gelişimi, geçirdiği değişimleri gördükten sonra kendi teleskoplarını tasarladılar. Teleskobun gök biliminin gelişimindeki önemine yönelik çıkarımlarda bulundular.

Kas

Okulumuz 7. Sınıf öğrencileri ile matematik bilgisi ve sporun bir arada olduğu turnuva düzenlendi. Öğrenciler parkuru tamamladıktan sonra son aşamada kendilerine verilen geometrik şekilleri yapmaya çalıştılar. Parkuru hızlıca tamamlayıp en çok doğru yapan takım başarılı oldu.

Bir diğer yarış ise öğrenciye sorulan matematiksel işlemin doğru cevabına göre parkuru hızlı bir şekilde tamamlama şeklindeydi. En son tamamlayan öğrenci oyun dışı kalıyor ve oyun 1 kişi kalana kadar devam ediyor. Öğrenciler etkinlik boyunca oldukça istekli ve heyecanlıydı.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 83. yıl dönümünde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

Kas

İngilizce öğretmenimiz Pınar Özsoy önderliğinde 5/A sınıfı öğrencilerimiz okul bahçesinde İngilizce kelime oyunları oynayarak okul dışarıda gününü kutladı.

Kas

Yediğimiz meyveler dahil tüm canlılarda DNA bulunmaktadır. DNA hücre içindeki çekirdekte yer almaktadır. Meyveyi ezip hücrelerine ayrıştırmamız ve daha sonrada DNA'yı elde etmek için hücreyi parçalamamız gerekmektedir.  Çileği ezme işlemi hücrelerin birbirinden ayrılmasını ve kalın (ve sert olan) hücre çeperlerinin (duvarlarının) gevşemesini (ve kırılmasını) sağlar.  Hazırladığımız karışımdaki tuz, proteinlerin ve karbohidratların DNA'dan uzaklaşarak çökmesini sağlamaktadır ve DNA'nın bir arada yapışkan bulunmasına yardım etmektedir. Deterjan ise hücre zarındaki (yağ) tabakasını çözerek hücre zarını eritmektedir. Deterjan sayesinde hücrede ve hücre zarında boşluklar oluşur ve DNA parçalanan hücrelerden dışarı çıkar.  Kolonyanın soğuk kullanılmasının sebebi; DNA'yı tahrip eden proteinlerin (enzimlerin) soğukta denatüre olarak etkinliklerini kaybetmelerini sağlamaktır. Böylece daha fazla DNA elde edilir.  Tüpün alt kısmındaki kırmızımsı sıvıya diğer doku ve hücre artıkları, proteinler (enzimler) v.s. çökelmektedir.  DNA alkol (kolonya) içinde çözünmemektedir ve deterjan ile tuz çözeltisinden ayrı çökelmektedir.  DNA'yı bu kadar kolay görebilmemizin sebebi izole ettiğimiz DNA'nın milyonlarca çilek hücresinden meydana gelmesidir. Özetle tek bir DNA yı mikroskop olmadan göremeyiz ama binlercesi bir araya gelirse çıplak gözle gözlemleyebiliriz.

Kas

OKULUMUZ 7.SINIF ÖĞRENCİLERİ FEN BİLİMLERİ DERSİNDE BİTKİ VE HAYVAN HÜCRESİ KONUSUNU İNTERAKTİF ÖĞRENME SÜRECİ İLE QUİVER 3D UYGULAMASINI KULLANARAK HÜCRE MODELLERİNİ ÜÇ BOYUTLU İNCELEDİLER.

Ekm

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ARMAĞANI CUMHURİYETİMİZ 98.YAŞINDA. PROGRAMDA EMEĞİ GEÇEN  TÜM ÖĞRETMENLERİMİZE VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN !

Ekm

BAKANLIĞIMIZ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLECEK OLAN 7. VE 8. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK KAZANIM DEĞERLENDİRME UYGULAMASI BUGÜN YAPILMIŞTIR.

Ekm

Mevlid kandilinde öğrencilerimizle birlikte Peygamberimiz Hz. Muhammed'i andık. Salat ve selam O'nun üzerine olsun.

Ekm

Avrupa Kod Haftası (CodeWeek) kapsamında İngilizce öğretmenimiz Pınar Özsoy  CodeWeek Challenge etkinliğine katılarak  öğrencilerimizi farklı kodlama etkinlikleriyle buluşturdu.

Herkes için ortak kod:cw21-alyv2

Ekm

4-10 Ekim Dünya Uzay Haftası kapsamında öğrencilerimizin Fen Bilimleri Dersi ilk ünitelerinde yapmış oldukları Güneş sistemi, gezegen, Ay modelleri, uzay roketleri ve yapay uydular sergilenerek kutlama yapıldı.

Aynı zamanda Ali Kuşçu Uzay Evi ile Zoom bağlantısı gerçekleştirilerek, Güneş Sistemi konulu sunum sınıflarda eş zamanlı olarak paylaşıldı. Etkinlikte emeği geçen Fen bilimleri öğretmenlerimiz Melike TURAN, Elif ŞIK PEHLİVAN ve Hale KABA'ya çok teşekkür ederiz.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen "Yunus Emreler Yazıyor" adlı hikaye yarışmasında "Hacer Anne" hikayesiyle Türkiye 3.sü olan okulumuz 6.sınıf öğrencisi Yusuf Yılmaz'a Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz hediyesini takdim ederek başarılar diledi.Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz'a ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Züleyha Aldoğan'a ilgi ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü bünyesinde organize edilen ABAD(Anadolu Bilgelerini Araştırma Derneği)tarafından 2021 yılının Yunus Emre yılı seçilmesi sebebiyle düzenlenen "Yunus Emreler Yazıyor "adlı hikaye yarışmasında öğrencimiz Yusuf Yılmaz Türkiye 3.sü olmuştur. Yunus Emre'nin miras bıraktığı değerleri hatırlatma ve nesiller boyu yaşatma amacı güden yarışmaya öğrencimiz "Hacer Anne" adlı hikayesiyle katılım sağlamıştır.

Öğrencimize bu süreçte rehberlik eden Türkçe Öğretmenimiz Tuğba Yüksel'e ve öğrencimize destek olan velimize teşekkür eder öğrencimizin başarılarının devamını dileriz. Merkez Ortaokulu olarak yeni bir döneme Türkiye derecesiyle başlamanın gururunu yaşıyoruz.

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasındaki protokol çerçevesinde, bilim kültürünün gelistirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Alapli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri fuarına okulumuz öğrencileri ile katılım sağladık.