ZONGULDAK / ALAPLI - Merkez Ortaokulu

UNUTULMADAN E-TWINNING PROJE ÇALIŞMALARIMIZ

"Unutulmadan" adlı projemizde; geçmişten günümüze kadar ulaşan,kuşaktan kuşağa aktarılan,zaman içinde unutulan,unutulmaya yüz tutmuş maddi-manevi,tarihi,kültürel,geleneksel,alışkanlık,spor,meslek,yemek kültürü,tarımsal faaliyetler gibi değerlerimizi;sözlü ürünlerimizi yeni nesillere tanıtmak,anlatmak; geçmişle gelecek arasında bir bağ kurmak amaçlanmıştır.
Projemizde yaşayan kültür hazinelerimizden ninniler,masalar,türküler dinleyeceğiz.Geçmişe yolculuğa çıkarak tarihi kahramanlarımızı tanıyacağız.Geçmişte oynanan oyunları oynayıp eğleneceğiz."Nerede o eski bayramlar?" sözü doğrultusunda bayram havasını yaşayıp komşularımızı ziyaret edeceğiz.Mektup yazmanın, mektuplaşmanın tadına vararak postacıdan mektup almanın mutluluğunu yaşayacağız.Dilimizde yaşanan yozlaşmaya karşı farkındalık oluşturacağız.Tarifi unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizi hazırlayıp farklı lezzetleri tadacağız.Unutulan,unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi yeni kuşaklara "unutulmadan" tanıtmak temel hedefimizdir.

Kısaca '''Unutulmadan'' Projemiz

Okulumu Tanıtıyorum