T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / ALAPLI - Merkez Ortaokulu

OKULUMUZDA YÜRÜTÜLEN ULUSAL VE ULUSLARARASI ETWİNNİNG PROJELERİ

           Okulumuzun kuruculuğunu yaptığı "Traditional Teaching/Learning vs Online Teaching/Learning" (Geleneksel Eğitim Online Eğitime Karşı) adlı eTwinning projesi uluslararası düzeyde, "English With Great Activities" (Harika Aktivitelerle İngilizce) adlı eTwinning projesi ulusal düzeyde öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla uzaktan eğitimde başarıyla yürütülmeye devam etmektedir.

        Okulumuz İngilizce öğretmeni S.Uğur Doğan'ın kuruculuğunu yaptığı " Traditional Teaching / Learning vs Online Teaching / Learning " (Geleneksel Eğitim Online Eğitime Karşı) eTwinning projesi; Türkiye, Portekiz, Estonya, Hırvatistan ve Romanya'dan okulların katılımıyla uluslar arası düzeyde gerçekleştirilmektedir. Ortak ülkelerden projede yer alan öğrenciler öğretmenlerinin danışmanlığında Covid 19 döneminde kendi ülkelerinde eğitimin nasıl etkilendiği, eğitim açısından alınan önlemler ve online eğitim konusunda röportajlar yaptılar ve bu röportajları videoya aldılar. Her ülke kendi  ana dilinde yaptığı röportajı İngilizceye tercüme etti ve devamında tüm röportajlar tek bir videoda İngilizce alt yazı ile birleştirildi. Projemizle daha geniş kitlelere ulaşabilmek adına tüm ortak ülkeler videoyu kendi diline tercüme etti ve İngilizce, Türkçe, Estonca, Hırvatça ve Portekizce alt yazı seçenekleri ile izlenebilen bir video oluşturuldu. Bu proje sayesinde salgın döneminde eğitim açısından diğer ülkelerde neler yapıldığı ve hangi önlemlerin alındığı konusunda öğrenciler, öğretmenler ve veliler bilgi sahibi oldu. Öğrencilerimiz proje sayesinde Avrupanın farklı ülkelerinden öğrencilerle etkileşime girdiler, İngilizce ve tercüme becerilerini geliştirdiler ve video oluşturma ve alt yazı ekleme konusunda deneyim sahibi oldular.

      Okulumuz İngilizce öğretmeni Pınar Özsoy'un ortağı olduğu Türkiye'nin dört köşesinden 10 okuldan 10 öğretmen ve 50 öğrenci ile yürütülen "English With Great Activities" (Harika Aktivitelerle İngilizce) projesi; öğrencilere ingilizce öğretiminde klasik yöntemlerin dışına çıkarak, öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerini, teknolojiyi dil öğrenimine entegre etmelerini ve dil öğreniminde önyargıları kırıp dersin ötesinde bir anlayışla eğlenceli ve öğretici etkinlikler yardımıyla bariyerleri kırmayı hedeflemektedir. Şubat ayında başlayan ve mayıs ayında bitecek projede şimdiye kadar resfebe, farklı Web 2.0 araçlarını kullanarak oyunlaştırma ile öğrenme etkinlikleri, karışık takımlar arasında karşılıklı konuşma etkinlikleri, farklı şehirlerdeki arkadaşlara davetiye yollama etkinliği, hayvanları canlandırarak konuşturma etkinliği, online spor ve parti etkinliği gibi farklı etkinlikler yapılarak öğrencilerin dili yaşayarak öğrenmeleri sağlanmıştır.                   

           Öğrencilerimizin gerçekleştirdiği " Traditional Teaching / Learning vs Online Teaching / Learning " ve "English With Great Activities" eTwinning proje videolarımız ve etkinlik görsellerimiz...

Uluslararası düzeyde yürütülen proje videomuzun tamamını alt yazılı izlemek için için tıklayınız.



 

01-05-202101-05-202101-05-202101-05-202101-05-202101-05-202101-05-202101-05-202101-05-202101-05-202116-03-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.05.2021 - Güncelleme: 01.05.2021 15:00 - Görüntülenme: 592
  Beğen | 2  kişi beğendi